Tema hållbarhet när branschen träffades i Göteborg

Fastfood & Café & Restaurant Expo (FFCR) har nu arrangerats i Göteborg på Prioritet Serneke Arena. Under mässans två dagar fylldes hallen med 3000 besökare, över 100 utställare, marknadens senaste produktnyheter, samtal kring hållbarhet och de senaste trenderna.

Tema hållbarhet i mässprogrammet
Den genomgående gröna tråden i mässprogrammet var hållbarhet,’’Join The move’’, vilken belystes genom sex olika fokusområden: The Environmental Move, The Local move, Sustainable Profit, The Social Move, Moving Tech och Zero Waste. En av årets talare, Sandra Mastio, berättade under temat Zero Waste att hennes restaurang fokuserar på en meny med få rätter med stor variation. Menyns 4 pizzor byts ständigt ut beroende på tillgängliga råvaror och restprodukter från lunchen. Under temat Environmental Move diskuterade Paul Svensson med moderator Andreas Stenberg om nya smarta och hållbara sätt att tänka på hur maten förpackas från restaurangen till gästen.

Årets Pizzakock 2022 korades
På mässgolvet arrangerades Skandinaviens största pizzatävling, Pizza Champion Cup. Efter en intensiv final tog Zeki Hanouch hem segern som årets pizzakock 2022, som förutom titeln nu kommer att representera Sverige under Pizza-VM 2023 i Italien.

Brett utbud av utställare
På plats fanns ett stort antal av landets största leverantörer inom bland annat mat, dryck, utrustning, betallösningar, maskiner och kläder för branschen. Några nedstamp i montrarna visade att det är ett fortsatt intresse för vegetariska och veganska alternativ, bland kaffeleverantörerna hittas allt fler premium-théer och hos flera leverantörer visas nu nya digitala sätt att beställa och betala mat.

Malmö nästa
Om bara några veckor, den 19–20 oktober, kommer mässan till Malmö för att slå upp portarna. Därefter väntar Stockholm i mars 2023.

Scroll to Top